Mopedist körde ihjäl hund i Jordbro

Mopedist körde ihjäl hund i Jordbro

Polisen i Haninge utreder en händelse där en hund kördes ihjäl av en mopedist i Jordbro. Mopedisten lämnade platsen efter påkörningen, och vittnen säger att mopedisten körde över hunden med avsikt. Hunden ådrog sig så svåra skador att den avled kort efter påkörningen, trots upplivningsförsök på platsen.

Annons

En hund kördes på söndagseftermiddagen ihjäl i Jordbro, söder om Stockholm. Hunden, en fyraårig Shetland sheepdog, kördes ihjäl av en mopedist rapporterar Mitti. Mopedisten lämnade platsen omgående efter påkörningen, och vittnen säger att påkörningen var avsiktlig. Påkörningen skedde vid en gångväg i närheten av Jordbro centrum.

Polisen i Haninge utreder händelsen som smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik. Man hade på måndagskvällen inte identifierat gärningsmannen. Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger sig dock ha god tilltro att man ska kunna hitta mopedisten.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!