Terrorattack i tyska Limburg

Terrorattack i tyska Limburg

Den man som på måndagen gick till attack med en lastbil i tyska Limburg utreds nu som terrorist. Bilen körde rätt in i andra bilar som hade stannat vid rött ljus och vittnen hörde föraren skrika ’Allah’ flera gånger och tala arabiska. Det rapporterar RT.com.

Minst nio människor skadades vid terrorattentatet. Gärningsmannen är enligt uppgift i 30-årsåldern och kommer från Syrien. Motiven var först oklara, men tyska ZDF rapporterade det hela som en terrorattack och citerade officiella säkerhetskällor.

Den syriske terroristen drog ut föraren från hans lastbil, stal bilen och genomförde terrordådet på liknande sätt som har skett vid tidigare tillfällen. Bl a i Stockholm i april 2017 och i Nice på franska nationaldagen 2016.

Tyskland har fått utstå upprepade terrorattacker där fordon har varit inblandade som tillhygge. På en julmarknad i Berlin 2016 mördades tolv människor av en tunisisk migrant som använde ett tungt lastfordon.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!