Danmark vill införa gränskontroller mot Sverige

Hem Fokus Danmark vill införa gränskontroller mot Sverige
Danmark vill införa gränskontroller mot Sverige

Den danska regeringen vill införa gränskontroller mot Sverige. Detta efter att en våg av grov brottslighet drabbat Danmark. Brottsligheten har haft ursprung i organiserad brottslighet i Sverige. Sveriges regering och EU-kommissionen ska vara informerade om beslutet.

Efter flera grova brott i Danmark vill den danska regeringen införa tillfälliga gränskontroller mot Sverige. Brotten som föranlett förslaget om gränskontroller handlar om flera uppmärksammade mord och sprängdåd där tydliga kopplingar finns till organiserad brottslighet i Sverige.

Gränskontrollerna beräknas införas under november månad, vid samtliga inpasseringspunkter från Sverige till Danmark. Det handlar om färjelägena i Fredrikshamn, Grenå och Helsingör samt vid Öresundsbrons väg- och järnvägskopplingar. Gränskontrollerna ska enligt förslaget vara tillfälliga men omfattande.

Den danska regeringen ska ha informerat såväl EU-kommissionen som den svenska regeringen om gränskontrollerna.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!