Polishelikopter attackerad med grön laser under insats

Hem Fokus Polishelikopter attackerad med grön laser under insats
Polishelikopter attackerad med grön laser under insats

Polishelikoptern i Skåne attackerades med grön laser under ett uppdrag i luften ovanför Helsingborg. Besättningen klarade sig utan ögonskador, men lämnade tillfälligt platsen. Polisen utreder händelsen som luftfartssabotage.

Annons

Vid 19-tiden på onsdagskvällen besköts polishelikoptern i Skåne med grön laser. Polishelikoptern fanns i luftrummet ovanför stadsdelen Dalhem i Helsingborg. Ingen i besättningen fick ögonskador av laserattacken.

Polishelikoptern var kallad till Helsingborg för att leda en större markinsats med flera polispatruller när den träffades av laser. Helikoptern lämnade då tillfälligt luftrummet för att säkra besättningen. Patruller på marken sökte efter personen använt lasern mot helikoptern, dock utan framgång.

Polisen ser allvarligt på händelsen, som nu utreds som misstänkt luftfartssabotage.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!