’Sverige skall ta emot färre flyktingar’

’Sverige skall ta emot färre flyktingar’

Sverige ligger i topp. I vart fall då det gäller att ta emot migranter till landet. Eller ’flyktingar’, om man så vill (trots att de flesta vet att det endast handlar om en mindre del verkliga flyktingar). Per capita har vi tagit emot flest i Europa under de senaste åren. Nu vill regeringen få oss att tro, att vi kommer att minska mottagandet.

Annons

Målet, hävdar statsminister Stefan Löfven, är att halvera flyktingmottagandet, så att Sverige hamnar på nivåer närmare EU:s genomsnitt. ’Vi skall inte ha fler flyktingar. Vi skall ha färre. Och de som kommer hit ska snabbare in i arbete.’ Det sade Löfven (S) till Sydsvenskan och HD.

Samma signaler beordrades den nya EU-kommissionären för migrationsfrågor, Ylva Johansson, framföra inför EU-parlamentet. Hon kallade det ’tvingande solidaritet’. Ett begrepp som knappast togs emot positivt av de flesta EU-länderna.

Socialdemokraten Löfven hann inte mer än uttala ’färre flyktingar’ förrän han fick mothugg av regeringskollegorna från Miljöpartiet. Det blev ett herrans liv på Isabella Lövin, eftersom migrationen är en stor fråga för MP.

Sverige har tagit emot många migranter, flyktingar och ’flyktingar’ genom åren. En mycket stor del bra och duktiga människor som bidrar till att bygga på vårt land, som jobbar, sliter och gör rätt för sig. Men också en alltför stor del som vi helst hade varit utan, en grupp som är kraftigt överrepresenterad vad det gäller kriminalitet.

Vi har tagit emot människor som vill bli svenskar, men alltför många som vill bygga sina egna samhällen och kulturer, som vill ta över svenskt territorium och som många gånger inte har den minsta lust att leva ett hederligt liv, bygga på det svenska samhället, betala skatt och göra rätt för sig.

Det har skapat ett multi-kulti-samhälle som egentligen inte är ett samhälle utan många. Och det är historiskt känt att den typen av sammanslutningar inte fungerar något vidare. Det räcker med att kika på Libanon. Vi har låtit det ske, vi har inte ställt krav och nu gungar Sverige under tyngden av detta.

Det inser Löfven, därför säger han som han säger. Det inser Ylva Johansson, därför talar honom ’tvingande solidaritet’. Det inser egentligen rätt många miljöpartister också – eller kanske inte ändå…

Annons

Hur som helst inser vi också, att Löfven & Co bara spelar för gallerierna. De försöker återfå en del av den gigantiska förtroendeförlust de har genomlidit. Vi begriper, att de saknar förmågan att stoppa migrationsvågorna. De har inga verkliga styrmedel och ’asylrätten’ gör att de inte kan hindra folk från att komma hit.

Vi är upplåsta av våra egna system och föråldrade lagar. Sedan kan Löfven snacka hur mycket han vill för att lugna folk. Han har ingen trovärdighet i detta. Migranterna kommer att komma till Sverige ändå – en masse. Och det kommer i praktiken att ta decennier att återföra dem till sina hemländer.

Nej, skall det bli någon verklig förändring måste vänsterregeringen bort och lagstiftningen göras om. Annars förblir alla politiska signaler kring detta just bara signaler. Ingen låter sig längre luras. Men har någon förmågan att rädda Sverige?

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!