Kände skam över relationen – då ströp 20-åringen sin 70-åriga lärarinna

Kände skam över relationen – då ströp 20-åringen sin 70-åriga lärarinna

I juni i år ströps en 70-årig kvinna i värmländska Kil. Det var hennes elev och – visade det sig – älskare som begick mordet. Mördaren är i 20-årsåldern och kom till Sverige 2015. Det skriver AB. Nu åtalas den 20-årige mannen för strypmordet.

Annons

’Vi börjar att pussas och sen så blev jag lite rädd och sen så försöker jag strypa henne.’ Det sade han i förhören. Mannen kontaktade själv polisen efter mordet och kunde snart fångas in.

Av utredningen framgår det, att 20-åringen kom till Sverige 2015 samt att kvinnan var en välkänd och omtyckt profil i Kils kommun. Hon hade länge varit engagerad i flykting- och integrationsfrågor. När 20-åringen kom till kommunen lärde de känna varandra. Kvinnan började undervisade honom i svenska.

I förhör berättar eleven, att han för över ett år sedan inledde en hemlig kärleksrelation med sin lärare och att de hade en sexuell relation. Han började sedermera känna skam över förhållandet eftersom kvinnan var så mycket äldre.

En viktig del av mordutredningen är kvinnans/lärarinnans dagbok. Den hittades i hennes hem och där beskriver även hon deras relation med dubbla känslor. Hon skrev både att hon ’ska försöka att inte kontakta’, men även att han ’gör henne lycklig’.

På mordkvällen, den 27 juni, for han hem till läraren för en av deras träffar. De åt middag och drack vin. Läraren hade även bäddat åt sin elev. ’Vi börjar att pussas och sen så blev jag lite rädd och sen så försöker jag strypa henne.’ Så berättade den 20-årige mördaren.

Mannen/eleven har ännu inte lämnat någon förklaring till strypmordet, motivet är därför fortfarande okänt. Vid mordutredningen genomgick han en rättspsykiatrisk undersökning som dock visade, att han inte lider av en allvarlig psykiskt störning.

Rättegången inleds i Värmlands tingsrätt senare under oktober. Åklagaren har yrkat på att 20-åringen skall utvisas från Sverige med förbud att återvända.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!