Poliskontor i Staffanstorp utsatt för sprängdåd

Hem Fokus Poliskontor i Staffanstorp utsatt för sprängdåd
Poliskontor i Staffanstorp utsatt för sprängdåd

Tidigt på måndagsmorgonen utsattes poliskontoret i Staffanstorp för ett sprängdåd. En mindre sprängladdning ska ha exploderat vid entrén till poliskontoret. Entrén ska ha fått skador efter explosionen och Nationella bombskyddet har kallats till platsen.

Annons

Vid 05:15-tiden på måndagsmorgonen fick polisen i Skåne larm om en explosion vid det lokala poliskontoret i centrala Staffanstorp. Flera personer ringde då polisen om en hög smäll, samtidigt som inbrottslarmet till polisstationen löste ut. Flera polispatruller sändes till platsen.

På plats kunde polisen konstatera att en mindre sprängladdning hade förstört delar av poliskontorets entré. Platsen spärrades av och det Nationella bombskyddet har kallats till platsen. En undersökning kommer att ske, men poliskällor säger att det sannolikt kan handla om en handgranat.

Ingen person skadades vid sprängningen, och inte heller någon annan byggnad än polishuset. Polisen ser mycket allvarligt på sprängdådet, och söker nu efter misstänkta gärningsmän. Flera övervakningskameror vid Torget i Staffanstorp kommer att undersökas.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!