Stoppa dem som trakasserar – grundlagen är till för oss andra!

Stoppa dem som trakasserar – grundlagen är till för oss andra!

Just nu utreder regeringen om det skall gå att stoppa dem som förstör och trakasserar från komma in på exempelvis simhallar eller bibliotek – men också om det skall gå att förhindra dem att besöka affärer.

Annons

En majoritet av riksdagen har krävt utredningen, men utredaren själv verkar vara måttligt motiverad och verkar inte vilja få till ett resultat som kan ligga till grund för ett rimligare lagförslag.

Flera instanser – bl a Advokatsamfundet (surprise!) säger nej till begränsad rörelsefrihet för bråkmakare och skurkar. Men det gäller också andra remissinstanser. Man hänvisar till den grundlagsskyddade rörelsefriheten.

Jo, på fullt allvar!

Men ett samhälle måste ju ändå kunna skydda sig mot kriminella och sabotörer utan att någon generell oantastlig lag skall ligga ivägen!

Som KD:s man i riksdagen var inne på: Vi måste få ett lagförslag från regeringen! Grundlagen skall vara till för vanligt, hyggligt folk. Den skall inte möjliggöra för busar och banditer att kunna härja fritt medan vi andra snällt måste stå och se på…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!