Bombattentat mot kyrka i Södertälje

Bombattentat mot kyrka i Södertälje

En explosion skadade syrisk-ortodoxa Sankt Afrems kyrka i Södertälje natten till torsdagen. Polisen misstänker brott. Samma kyrka drabbades av ett attentat i juni samt även hösten 2018. Expressen skriver.

Larmet kom in klockan 03.41 på torsdagsmorgonen. Explosionen skall ha inträffat på utsidan av byggnaden med materiella skador till följd. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Bombtekniker och kriminaltekniker har varit på plats. Platsen var fortfarande avspärrad under torsdagmorgonen.

Ingen person har rapporterats skadad och Räddningstjänsten kunde snabbt vara på plats, eftersom den bara en timme tidigare hade larmats till en stor bilbrand i området. Sju bilar totalförstördes, men det är oklart om branden har koppling till explosionen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!