Trump har tilldelats ett pris av en organisation som består av svarta ledare i USA

Trump har tilldelats ett pris av en organisation som består av svarta ledare i USA

President Donald Trump kommer få ”Bipartisan Justice Award” från 2019 från en organisation som heter Bipartisan Justice Center som består av svarta ledare från både republikanerna och demokraterna på grund av hans arbete med straffrättsliga reformer, meddelade Vita huset i fredags.

Annons

Priset delas ut på Benedict College i Columbia av Bipartisan Justice Center, en organisation som grundades av tjugo svarta republikaner och tjugo svarta demokrater år 2015.

Pressmeddelandet från Vita huset:
”Bipartisan Justice Award är det främsta priset som ges varje år till en offentlig anställd som har visat förmågan att arbeta över hela spelplanen för att uppnå meningsfulla framsteg när det gäller att reformera vårt straffrättsliga system. Vinnaren av Bipartisan Justice-priset år 2019 är president Donald J. Trump för sitt genomförande av den historiska reformen First Step Act. Priset delas ut av 20/20 Bipartisan Justice Center, en ideell organisation som grundades av 20 svarta republikaner och 20 svarta demokrater år 2015, för att lyfta vikten av frågor av straffrättsliga reformer som står över partipolitiken”.

20/20 Bipartisan Justice Center har tidigare hyllat reformen First Step Act, som anses vara en viktig del för lagstiftningar av straffrättsliga reformer som antogs i slutet av år 2018. Reformen, som initierades av Trump, fick ett överväldigande stöd från både Demokraterna som Republikanerna, och syftar till att minska fängelsernas återfallsnivåer genom att ge förmåner till fångar som deltar i interna fängelseprogram och utökar förtidsfrigivning av äldre individer och icke-våldsförbrytare.

Bipartisan Justice Center har tidigare tilldelat priser till Democratic New York Rep. Hakeem Jeffries, Republican Georgia Rep. Doug Collins, Republican West Virginia Sen. Shelley Moore Capito, och andra.

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!