Vad sysslar vi med egentligen? Sveriges totala haveri?

Vad sysslar vi med egentligen? Sveriges totala haveri?

Vad sysslar vi med egentligen?! Hur blev vi så här?! Vi säger att säkerhetsrisker och potentiella terrorister skall utvisas. Sedan släpper vi dem fria. Men en industriman som har gjort rätt för sig hela livet och tillfört Sverige enorma värden mobbar vi för att han vågar säga sitt hjärtas mening.

Annons

I dagarna kom utvisningsbeslutet mot ett gäng islamister, som har suttit i förvar sedan i våras. Säpo har bilden klar: De är en säkerhetsrisk för Sverige. Ändå kan de sedan igår åter röra sig fritt och får stanna kvar i vårt land. Eftersom risken för dem (inte för oss) bedöms vara viktigare.

Hur kunde det gå så totalt fel?! Har vi ingen självbevarelsedrift längre?! Kan vi inte längre se vad som har verklig betydelse för Sverige och för de människor som bor här och bygger på landet?!

Och polisen, som skall skydda oss, känner sig mest bekymrad för att banditerna skall skada sig själva, när södra Sverige slår rekord i illegala sprängningar och det skjuts mer än någonsin i vårt land. Men nu, det lovar man, skall det bli andra bullar…

Jaha, fika med buset i vanlig ordning? Men andra bullar än brukligt, när man vill få stenkastare och knarkkurirer på bättre tankar?!

Vi leker med elden…

Men alla hackar på Leif Östling. Industrimannen, som vågade ta bladet från munnen och kalla en spade för en spade. Och någon obskyr ’professor’ i Uppsala med de intellektuella rötterna i chilensk socialism tycker att ’polisen borde titta på det’ Östling vågade uttrycka.

Jodå, otroligt men sant. Irene Molina heter denna ’professor’ och hon sägs vara specialiserad på ’konstruktioner som skapar social ojämlikhet och orättvisa i rummet och de intersektionella relationerna mellan dessa’. Då förstår ni själva…

Annons

Och i snart ett decennium har vi över hela världen gjort reklam för bidragslandet Sverige, där även illegala migranter får fri vård och tandvård. Däremot sägs inget om att Sveriges skattebetalare och framför allt pensionärer får ställa sig sist i kön och missunnas den vård de har betalat för.

Det är fåfängans marknad för yrkespolitiker, godhetsapostlar, haverister, aktivister och f-n och hans mormor. Och vi förväntas betala för brakfesten. Allt medan omvärlden skakar på huvudet åt oss och undrar hur det är fatt i Sverige.

Och i slutänden beskattas vi utöver det rimliga för att denna bisarra lekstuga skall finansieras. Av oss. Som om det vore en självklarhet att vi skall betala för eländet. Det kommer vi nog inte att göra så länge till. Var så säkra.

Och Leif Östling är för övrigt redan odödlig. Hans gärning kommer att överleva charlataner som ’professor’ Molina och allt vad de skattebetalda förfuskarna heter. Östling har redan skrivit in sig bland de bevingade uttrycken och sagt vad de flesta av oss tänker: ’Vad fan får jag för pengarna?!’

Och i länderna runt omkring Sverige kliar man sig i huvudet och undrar hur vi kan stå ut. Och man ställer sig frågan, som snart också lär räknas till de bevingade fraserna: ’Vad fan sysslar ni med?!’

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!