Björklund back in business…

Björklund back in business…

Den tidigare partiordföranden för Liberalerna, Jan Björklund, återgår delvis till sin gamla tjänstgöring som officer i Försvarsmakten. Hedervärt, tycker vi här på NB Nyhetsbyrån. Även om vi inte var särskilt begeistrade över Björklund som politiker.

Jan Björklund var tidigare aktiv major på Svea Livgarde och går nu in som reservofficer. Han kommer att tjänstgöra runt tre veckor varje år. Det skriver Försvarets Forum.

Björklund liksom många, många andra behövs idag, när Försvarsmakten inte längre är ett ’särintresse’ (Reinfeldts ord). Omvärlden och inte minst Rysslands utveckling oroar och Sverige behöver försvaras.

Det är bra att det sker en satsning på försvaret, i alla fall på papperet. Sedan får vi väl se var detta slutar. Socialdemokraternas regeringspartner Miljöpartiet har ju aldrig visat någon entusiasm och realism vad det gäller ett militärt försvar och finansministern (S) verkar rätt ointresserad.

Ointresserad var f ö även Reinfeldts finansminister Anders Borg, som smet ifrån militärtjänsten. Men det ser ut som om han numera har insett misstaget och backar från sin tidigare försvarsovilja. Bättre att vakna sent än aldrig. Men mycket skada hann inträffa.

Folkpartiet/Liberalerna har varit positiva hela tiden. De tog över litet av Moderaternas gamla ’lead’ i försvarsfrågor under Alliansregeringarna och Björklund var en av få som kämpade emot internt när hela ’särintresset’ fick stryka på foten för tiotalet år sedan.

Nu bygger man upp försvarsförmågan igen. För även om vi tycks ha oändligt många säkerhetsproblem att lösa inrikes med väpnat kaos i flera större städer, skall vi inte glömma Sveriges omgivning. Vi ligger där vi ligger.

Tror ni oss inte – fråga hur ester, letter och litauer tänker…

Heder åt Björklund och alla andra som åter drar på sig uniformen. När får vi se Reinfeldt och Borg i grönkläder?

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!