Frisläppt extrem islamist spårlöst försvunnen

Frisläppt extrem islamist spårlöst försvunnen

Säpo anser att Vetenskapsskolans tidigare VD och huvudman Abdel-Nasser el Nadi är ett hot mot rikets säkerhet och borde utvisas ur landet. Dock anses han kunna bli utsatt för våld i hemlandet Egypten och därför kan utvisningen inte verkställas. Dock skall han anmäla sig till polisen – något han inte gjort. Det skriver GT.

Annons

Abdel-Nasser el Nadi är en centralgestalt inom den islamistiska miljön i Göteborg och Västsverige.
Han var VD för Vetenskapsskolan, en muslimsk friskola, och har genom åren uppmärksammats för band till radikala islamistiska miljöer.

Abdel-Nasser el Nadi togs i förvar i våras men nekar till uppgifterna som Säpo förde fram som skäl för att se honom som ett hot mot rikets säkerhet. I september släpptes han från Migrationsverkets förvar, men han har anmälningsplikt hos polisen i väntan på att utvisas från Sverige.

Enligt P4 Göteborg har han den senaste månaden inte anmält sig till polisen. Det är även oklart var han befinner dig.

’Anmälningsplikt innebär att man ska infinna sig på en polisstation vid en given tidpunkt ett antal gånger under en tid, till exempel en vecka. Gör man inte det så bryter man mot anmälningsplikten. Det är ju ett brott så att säga och då kan ju det utredas som en brottslig handling.’ Det säger Gabriel Wernstedt vid Säkerhetspolisen.

Abdel-Nasser el Nadi kan alltså inte utvisas till sitt tidigare hemland Egypten, eftersom han – anser man – riskerar att utsättas för omänsklig eller förnedrande behandling.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!