LO och Socialdemokratin tappar mark

LO och Socialdemokratin tappar mark

LO:s ordförande Karl Petter Thorwaldsson kommer att avgå 2020, har han berättat. Han börjar tröttna på jobbet och tycker inte att han kommer ut i media. Vi misstänker väl också att det kan ha att göra med att SD håller på att ta över LO.

Det går inte bra för vare sig LO eller Socialdemokraterna. Sverigedemokraterna tar över landsorganisationen och i vissa mätningar går SD om Socialdemokraterna i opinionen.

Socialdemokraternas tappar väljare till Sverigedemokraterna. Enligt en uppskattning från Demoskop i mitten av oktober har man förlorat runt 140.000 väljare till SD sedan riksdagsvalet.

I ett försök att hejda utvecklingen gör S nu en offensiv i migrationsfrågan. Men resultat har blivit dåligt. Socialdemokraterna har helt enkelt ingen trovärdighet längre. Först ’brunsmetade’ man SD – nu vill man kopiera SD i migrationsfrågan.

Eller också vill S prata klimat eller något annat istället för det katastrofala läge Sverige befinner sig i. En eftergift till MP. Med en ökande kriminalitet och många kommuner som går på knäna under kostnader för migranter.

Vi kommer att få se fortsatta tapp hos S – och SD kommer att vinna på detta. Regeringens senfärdighet i de mest akuta och intressanta frågorna är slående och det kommer framför allt att gynna SD, som fortsatt styr den politiska agendan.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!