Brittiska kungahuset ska ha hotat tv-kanal

Brittiska kungahuset ska ha hotat tv-kanal
I en läckt video, publicerad av Project Veritas och även Fox News, ser man ABC-nyhetsankaret Amy Robach där hon säger att hennes ABC-chefer hindrade hennes publicering om sexhandlaren Jeffrey Epstein. Detta efter påtryckningar från den brittiska kungafamiljen. 

– Hovet fick reda på det och hotade oss på miljoner olika sätt, hävdar Amy Robach i videon. 

I den läckta videon hävdade Robach att hon haft en intervju med Virginia Roberts - kvinnan som påstod att Epstein använt henne som sexslav när hon var 15 år och lånat ut henne till hans mycket kända och berömda vänner - men att ABC inte ville visa intervjun.  

 – Det skulle inte sändas. Först och främst sa de: ”Vem är Jeffrey Epstein? Ingen vet vem det är. Det här är en idiotisk story”, säger Amy Robach i klippet om orden från redaktörerna.

Hon säger vidare att kanalen fruktade att inte få intervjua hertiginnan Kate och prins William i framtiden. 

Amy Robach har tidigare riktat liknande anklagelser mot ABC, då hon menade att kanalen inte vågade visa en intervju med ett av Jeffrey Epsteins offer. 

Robach avgav snabbt ett uttalande där hon sa att hennes kommentarer gjordes i ett "privat ögonblick av frustration." ABC News släppte också senare ett uttalande som sa att man vid den tidpunkten, att det inte var all rapportering om Epstein som uppfyllde deras krav för att inslaget skulle kunna sändas, men att dom "aldrig har slutat utreda historien".

Andreas Swedberg
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!