Stor oro hos polisen i Dalarna

Stor oro hos polisen i Dalarna

Poliser i Dalarna är bland dem som känner sig mest utsatta och har minst tilltro till att det kommer förstärkning inom rimlig tid i våldsituationer. Detta enligt en ny rapport från Polisförbundet. Det skriver SVT.

Nittio procent av poliserna i Dalarna skriver, att de anser att det är för få poliser i yttre tjänst för att hantera hot och våld som riktas mot polispatrullerna. Avstånden är också stora.

Ett villkor för att få nya poliser att bli kvar i yrket är, att det är viktigt att politikerna stiftar lagar som ger ett skydd mot kriminellas försök att kartlägga och hota poliser. Det menar polisförbundet i Dalarna.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!