Misstroende riktas mot justitieminister Morgan Johansson

Misstroende riktas mot justitieminister Morgan Johansson

Sverigedemokraterna kommer att väcka en misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S). Och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har givit beskedet, att hans parti kommer att rösta för SD:s misstroende.

Annons

I samband med den partiledardebatt som hålls i riksdagen på onsdag kommer Jimmie Åkesson att i kammaren föreslå en misstroendeförklaring mot justitieministern. Det rapporterar SR/Ekot.

’Det är uppenbart att justitieministern, som i det här fallet är ytterst ansvarig för att klara de här situationerna, inte förstår allvaret. Han klarar inte av att hantera det och därför borde riksdagen på något sätt markera missnöje med det arbete som tyvärr inte sker.’ Det säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson.

För att en misstroendeförklaring skall gå igenom måste en majoritet av riksdagens 349 ledamöter rösta för en sådan. Det är ännu bara SD och M – med tillsammans har 132 ledamöter – som har givit besked i frågan.

Liberalernas gruppledare Johan Pehrson är tveksam till om detta är rätt väg att gå. Det är inte sannolikt att Centern kommer att rösta för, men däremot kan man tänka sig att Kristdemokraterna gör det. Men det räcker inte ända fram och misstroendet lär mest bli en markering.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!