Dansk polis: 98 procent av gängkriminella är invandrare

Dansk polis: 98 procent av gängkriminella är invandrare

Dansk polis informerar om att kriminella gäng i Danmark består till 98 procent av unga män med annan etnisk bakgrund. Detta uppmärksammades i torsdagens program av SVTs ”Veckans brott” där man tog upp den senaste tidens gängrelaterade våldsutveckling.

Annons

I programmet kan man se när SVT besöker Nørrebro utanför Köpenhamn, ett område som är känt för mycket problem med gängkriminalitet.I programmet är dansk polis öppna med att man särbehandlar invandrare och etniska danskar i området, då man infört visiteringszon. Dansk polis bryr sig inte i lika hög utsträckning om att visitera etniska danskar, då etniska danskar inte tillhör de kriminella gängen:

Programmet i sin helhet kan man se här: https://www.svtplay.se/video/24471537/veckans-brott/veckans-brott-avsnitt-3-1?start=auto

______________________________________________________________________________________________________________________

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!