Uppdrag granskning misstänker penningtvätt i SEB och fortsätter sin granskning av Swedbank

Uppdrag granskning misstänker penningtvätt i SEB och fortsätter sin granskning av Swedbank

I ett pressmeddelande skriver SEB att SVT:s program Uppdrag granskning har kontaktat banken. Uppdrag Granskning ämnar nämligen rapportera om misstänkt penningtvätt i Baltikum och har uppgett att de har material som inkluderar SEB. Detta skriver Dagens Industri.

Annons

SEB skriver som kommentar att de kommer utvärdera uppgifterna som framkommer i programmet och jämföra med SEB:s egna analyser och historiskt hanterade ärenden. SEB har inte fått någon mer information om vad för typ av uppgifter som Uppdrag granskning har att presentera, men har likväl fått frågor från SVT.

”Om det skulle framkomma ny information som vi inte haft kännedom om sedan tidigare kommer SEB omedelbart att vidta åtgärder. SEB har ett stort ansvar när det gäller att upptäcka och rapportera misstänkt penningtvätt eller annan finansiell brottslighet till relevant finanspolis. Misstänkta transaktioner anmäls alltid och kan leda till avslutade kundrelationer”, går det att läsa i pressmeddelandet.

För en vecka sedan gick Swedbank ut i ett pressmeddelande om att de återigen är föremål för granskning av programmet.

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!