Partiet som nästan inte finns

Partiet som nästan inte finns

Liberalerna verkar ligga fast förankrade under riksdagsspärren. Ändå har de ett högt tonläge och tycker att Moderaterna bör tänka på att återskapa Alliansen. Som föll för att Centern och Liberalerna svek…

Annons

I senaste opinionsmätningen ligger Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna på nästan samma nivå som vänsteralliansen inklusive C och L. I valet 2022 finns goda chanser att SD och KD – kanske även M – har ökat än litet mer.

Liberalerna samlas denna helg för att rösta kring partiets framtid och ledning. Nyamko Sabuni valdes om som partiledare och hon har ingen lätt uppgift att medla i ett parti som består av allt från folk med åsikter från yttre rymden till människor av mer sansad politisk uppfattning.

Det var nog de flestas uppfattning, att en klok och sansad kvinna som Sabuni skulle kunna lyfta partiet. Men därav blev intet. Nu måste Nyamko Sabuni balansera det som är kvar. Det verkar inte så lätt.

Det kommer sannolikt inte att underlätta att folk som Jan Jönsson från Stockholm kommer in i partistyrelsen. Han verkar tillhöra kadern från yttre rymden. De som exempelvis tycker att det är vettigt att behandla mördare och terrorister som kommer till Sverige från IS genom att besöka dem och skriva brev…

Sedan har vi vettigt folk som Allan Widman, en pålitlig försvarsvän, som dessutom motsatte sig samarbetet med regeringspartierna. För honom torde Moderaterna vara ett vettigare alternativ framöver.

Men Liberalerna bekymrar sig över att M och KD talar allt mer med SD. Det är begripligt. Det innebär ju att de gamla folkpartisterna ordentligt har hamnat i socialistfållan och skall de ta sig därifrån till andra sidan, lär de få det besvärligt.

Skall vi tro att Liberalerna – partiet som nästan inte finns – åker ut ur riksdagen kommande val?! Det vore ju lika bra. Stödröster från Moderaterna lär de knappast få…

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!