Vad är det Löfven sitter och tuggar?!

Vad är det Löfven sitter och tuggar?!

I Agenda grillades statsminister Stefan Löfven om brottsligheten kopplad till den exceptionellt höga invandringen. Han hade chansen att tala ur skägget. Men man fick inte mycket mer än pladder ur honom. Vem är det som förser karl’n med underlag?!

Annons

Löfven har ändå, vid ett par tillfällen i närtid, vidgått att den massinvandring Sverige har fått utstå på senare år har skapat problem och att den måste minska. En uppfattning, som i olika grad, delas av en majoritet av Sveriges befolkning. Oavsett bakgrund.

Det är naturligtvis också så, att den som inte är hemma i ett samhälle heller inte känner lojalitet med det. Och där har Sverige misslyckats kapitalt. Om inte hela tanken var att ta hit ett trasproletariat som kunde förse Socialdemokraterna med givna röster och Centern med folk som kunde utföra ’enkla jobb’.

Hur som helst har politiken – eller bristen på den – skapat gigantiska problem, för vilka Sverige numera är (ö)känt. Ja, vi har själva skapat problemen, struntat i att välkomna dem som vill in i det svenska samhället, låtit bli att tvinga in dem som inte vill det.

Vi har bara låtit allt flyta på, mixat kulturer i förvaringsgetton och trott att allt skulle fixa sig av sig självt. Och har det inte gjort det, har vi skickat ut en socialtant som med huvudet på sned kan ’lyssna in’ och återrapportera och betala ut bidrag.

Hela migrationspolitiken är så vedervärdigt illa skött och så kapitalt orättfärdig mot alla parter – migranter som svenskfödda – att man nästan kreverar. För detta hade egentligen varit så enkelt: Ställ krav!

Eller kanske: Gör din plikt, kräv din rätt! En devis, som borde vara bekant även för sentida socialdemokrater. Men inget av detta framskymtade hos Löfven i helgens Agenda.

Tyvärr är det väl så att Löfven är som en papegoja. Han saknar mycket av egen analysförmåga, men repeterar gärna det senaste rådgivare har delgivit honom. Han har uppenbarligen en uppsjö av ’sakkunniga’ som skall spegla den politiska färglåda av allt från grått till blodrött Socialdemokraterna är.

Annons

Men någonstans kunde man ändå förvänta sig litet egna, välgrundade slutsatser av den man som skall styra Sverige?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!