Löfven fortsätter att slingra sig

Löfven fortsätter att slingra sig

Statsminister Stefan Löfven fick med rätta mycket kritik efter sitt ynkliga framträdande i SVT:s Agenda kring gängskjutningarna. Men han fortsätter att skylla ifrån sig och skaffar sig en ursäkt att inte göra någonting. Bara låta allt flyta på som vanligt…

Annons

Många har kritiserat statsministern för att han uttryckte standardsvar och var otydlig kring frågorna om gängbrottsligheten. Löfven fick även kritik för att han inte ville koppla ihop gängbrottsligheten med den förda migrationspolitiken.

Till Aftonbladet sade Löfven, att varken forskare eller poliser har något säkert svar kring brottslighetens orsaker. ’Men min uppfattning är att vi under för lång tid i Sverige inte har förberett oss på att den här typen av våld kan komma hit, så detta är ett delat politiskt ansvar.’ Det tycker statsministern.

Jo, det sista om delat politiskt ansvar kan han ha rätt i. De flesta partier har liksom S blundat för utvecklingen. Men under rätt många år har Stefan Löfven haft det yttersta ansvaret för landet och absolut ingenting har hänt – förutom att allt har blivit betydligt sämre allt medan ansvariga ministrar antingen babblat gallimatias eller twittrat en massa goja.

Men om Stefan Löfven hade haft bättre rådgivare och även förmågan att tänka och analysera själv, hade han enkelt kunnat rekapitulera vad som kommit fram under åren och inte bara repeterat vänsterns vanliga mantra om ’frustrerade unga män’ och ’sociala orättvisor’.

Ett par exempel:

Den 6 september 2017 gjorde SVT Uppdrag granskning en intervju med Cambridgeprofessorn Per-Olof Wikström: ’Det är inte frånvarande pappor och brist på fritidsgårdar som avgör om någon blir kriminell. Det är värderingarna och moralen i omgivningen.’ Wikström varnade för vad som kan hända när skolorna inte fungerar.

Skolledaren och ’Årets svensk 2018’, Hamid Zafar, skrev härom dagen på twitter: ’Statsministern besökte Vår krog & Bar den 20 mars 2015. Detta efter den massaker där ett gäng skjutit inne på krogen med automatvapen och dödat två och skadat åtta. Petar 20, var en av döda. Helt oskyldig. Så senast i mars 2015 måste statsministern vetat något om utveckligen.’

Annons

Och detta har sedan skett gång på gång på gång. Men vänstern fortsätter att blunda. De låter litet som en gång i tiden, när tobaksindustrin klamrade sig fast vid det lilla halmstrået att en forskare i mängden inte var alldeles övertygad om cigarettrökningens skadliga effekter…

Men trenden är så tydlig och regeringen har struntat i den. För det som nu sker är Löfvens ansvar och misslyckandet ligger framför allt hos vänstern och deras verklighetsfrånvända dumheter. Detta går inte att bortförklara – hur mycket Stefan Löfven än slingrar sig!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!