Stort kriminellt gäng åtalas i Västerås

Stort kriminellt gäng åtalas i Västerås

På tisdagen lämnades åtal in till Västmanlands tingsrätt. Totalt 16 män misstänkts för att systematiskt ha begått grova brott i Västerås. Männens brottslighet avslöjades efter en grov misshandel i Bjurhovda centrum i mars, då två män kidnappades och utsattes för utpressning med vapen.

Annons

Strax därefter började polisen gripa yngre män som misstänktes vara inblandade. När deras bankkonton sedan granskades, hittades mängder av oförklarliga transaktioner.

’Pengar har flödat in och ut från flera konton. Pengar från narkotika är inte det enda det har handlat om.’ Det säger kammaråklagare Jenny Alriksson som leder utredningen.

’Utöver dem som varit direkt inblandade i utpressningen så har åtal även väckts mot andra personer, som på olika sätt varit delaktiga i hanteringen av brottsutbytet. Såväl kontanter som dyra klockor, smycken och märkesväskor har tagits i beslag.’ Det säger kammaråklagare Fredrik Sandberg.

Rättegången blir den som omfattar flest åtalade i Västmanlands tingsrätts historia. Förhandlingen planeras pågå mellan den 2 december och slutet av februari.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!