En nödvändig förändring av Public Service

En nödvändig förändring av Public Service

Jimmie Åkesson gjorde ett betydligt bättre intryck i söndagens Agenda igår än vad Stefan Löfven lyckades med förra söndagen. Skillnaden var som natt och dag, skulle man kunna säga. Löfven företräder ett parti på fallrepet, Åkesson ett part på väg uppåt.

Annons

Opinionssiffrorna ser bra ut för SD och i vissa mätningar har man gått om Socialdemokraterna. Hur det egentligen ser ut med den saken får vi väl se på valdagen, men Sverigedemokraterna har uppenbarligen medvind.

I helgen hade Sverigedemokraterna sina landsdagar och man ’slipade kanterna’, som det uttrycktes i s k mainstream-media. Det var definitivt klokt av SD att slipa av och tona ned vissa frågor, som har varit lätta för motståndarna att slå ned på.

En fråga som kom upp var Public Service. Den frågan är mycket intressant, eftersom den handlar om ett skattefinansierat komplex med uppgift att tjäna allmänheten på bästa sätt. Att inte minst ge den korrekta och opartiska nyhetsförmedling som allmänheten skall kunna förvänta sig.

Att skruva åt kranarna och tvinga Public Service att ägna sig åt sin grunduppgift är nödvändigt. Public Service skall inte sväva ut och konkurrera med de reklamfinansierade kanalerna. Public Service skall servera allmänheten kvalitet.

Det gäller inte minst nyhetsförmedlingen som idag ofta består av, om inte ’fake news’ så i alla fall vinklade halvsanningar, där vi undanhålls vissa delar som de styrande helt enkelt inte tycker att vi skall serveras. Delar som tyder på ett kapitalt misslyckande hos dem som styr och ställer.

Kan SD i ett kommande regeringsunderlag tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna åstadkomma denna välbehövliga förändring, vore det lovvärt. Fram till dess kommer ’alternativmedia’ med ambitionen att ta fram en mer korrekt och allsidig bild av tillvaron att fortsätta växa.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!