Södersjukhuset och Danderyd varslar 200 tjänster

Södersjukhuset och Danderyd  varslar 200 tjänster

Södersjukhuset i Stockholm varslar 100 anställda. 50 undersköterskor, 25 läkare och 25 personer ur den administrativa personalen kommer sägas upp. Samtidigt varslar Danderyds sjukhus 100 anställda. Detta enligt pressmeddelanden.

Annons

Södersjukhuset måste spara 300 miljoner kronor till nästa år och varslar därför personal. Sedan tidigare har SÖS genomfört anställningsstopp samt stopp för inhyrd personal. Personalen informerades under måndagen. Vilka avdelningar som drabbas är ännu oklart. Det rapporterar SVT.

Varslen har inte bara med besparingar att göra, utan också med regionens omorganisationen av sjukvården. Fler patienter skall slussas direkt till primärvården istället för till sjukhusen.

Södersjukhuset och Danderyd är det andra och tredje storsjukhusen som inom kort tid varslar sjukvårdspersonal. För bara tre veckor sedan meddelade Karolinska universitetssjukhuset att man varslar 600 personer – läkare och undersköterskor.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!