Sluta med alla tramsiga bortförklaringar!!!

Sluta med alla tramsiga bortförklaringar!!!

’De har långtråkigt.’ Det menar polisen i Göteborg då man talar om gängrånare som förnedrar sina offer. Eller så handlar det om kompensation för att butiker slutat med kontanter…

Annons

Men sluta med alla tramsiga bortförklaringar om det ena eller det andra. Ett rötägg är ett rötägg och skall behandlas som ett sådant – oavsett skälen!

Vid grova rån, där offren på olika sätt förnedras, handlar det ofta om en grupp av yngre tonårspojkar som utför rånen. Vi har sett åtskilliga på senare tid och brottslingarna och offren blir allt yngre.

Nyligen rånades en ung man på allt utom kalsongerna. Och sedan skar rånarna en bit av örat av honom. För att de hade långtråkigt?

Jo, vi kan tydligt inse att det finns en uppsjö av orsaker och förklaringar till att kräk agerar som kräk. Ångest i barndomen, sorg, frustration, avundsjuka, rent djävulskap eller Gud vet vad… Det spelar ingen roll!

Och visst: Den som mobbar och bär sig illa åt mot andra har ofta blivit utsatt själv. Sorgligt. Men det spelar heller ingen roll!

En åklagare, som har arbetat med flera rån med förnedrande inslag, säger att det ofta handlar om helt andra motiv än att komma åt rångods. Skall vi gissa att rånarna njuter av att ha övertaget, att plåga offret?!

Det är inget ovanligt i historien med kringströvande soldathopar eller rövarband som våldtar, plundrar och mördar. Förr hängde man dem eller sköt dem, när man fick tag på dem.

Annons

Idag gullas det och daltas istället och en uppsjö förståsigpåare från socialtanter till – numera – poliser skall hitta förklaringar och ursäkter till allt.

Men strunta i förklaringar och orsaker! Lås in buset och se till att vi och våra barn kan leva i samhället utan att bli rånade inpå bara kroppen, våldtagna eller – i värsta fall – sönderskurna och mördade.

Vi betalar polisens löner för att skydda oss och samhället! Inte för att förklara busets beteende!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!