Ytterligare en heltokig miljöpartist…

Ytterligare en heltokig miljöpartist…

Lorentz Tovatt är 30 år gammal och sitter i Sveriges lagstiftande församling. Det har han gjort sedan 2017. Och ser ut att göra minst intill 2022. Man kan undra hur mycket han hinner ställa till under dessa fem år.

Annons

Miljöpartisten Tovatt verkar leva uppe i det blå eller också är han heltokig. Kanske en kombination, vad annat skall man tro av hans eskapader på sociala media?!

Lorentz Tovatt har jublat över att Norwegian ställer in flygningar. Han har också uttalat en förhoppning om att den stora mellansvenska bilsäljaren Hedin Bil skall gå i putten.

Lorentz Tovatt är 30 år. I hans ålder borde omdömet vara bättre utvecklat än som är förhanden. Men man kanske inte kan begära mer av en ung man, en politisk broiler som mentalt tycks ligga på en tonårings nivå.

När Lorentz Tovatt förhoppningsvis lämnar riksdagen 2022 har han lyft minst runt fyra, fem miljoner bara i arvode från Sveriges lagstiftande församling. Plus sociala avgifter. Våra skattepengar.

En stor del av Lorentz Tovatts arvode är bekostat av företag som Hedin Bil och andra, företag som Tovatt önskar åt Häcklefjäll. Men så långt begriper han nog inte.

Det är inte otillåtet att vara dum eller korttänkt. Men det är olämpligt att man tillåts sitta i riksdagen och stifta lag, om man är det. Därför borde någon omdömesgill person ta Lorentz Tovatt i örat. Än hellre lyfta bort honom och låta honom leva på egena pengar.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!