Löfven avgår 2021

Löfven avgår 2021

Statsminister Stefan Löfven avgår som partiordförande vid partikongressen i april 2021. Det säger källor till AB: ’Alla tecken tyder på det’. Kraven på byte av partiledare har ökat efter den ödesdigra intervjun i Agenda för två veckor sedan.

Avgår Löfven på kongressen skulle det möjliggöra en nystart för partiet inför valet 2022. Den nya partiledaren skulle då inte heller vara lika förknippad med den s k januariöverenskommelsen med C och L, som har varit en black om foten på Löfven.

Socialdemokraterna har tappat konstant under senaste året. Svensk Väljaropinion, som väger samman flera opinionsmätningar, konstaterar, att S fortfarande är störst med 25,0 procent av rösterna, men att partiet har tappat mycket väljarstöd.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!