Syriens president: IS-fångarna skall hängas!

Syriens president: IS-fångarna skall hängas!

Jihadister som sitter i syriska fångläger kan komma att underkastas speciella terrorist-domstolar, där terroristerna skall dömas efter syrisk lag. Det sade nyligen Syriens president Bashar al-Assad, enligt Daily Mail.

Annons

Medlemskap i terrornätverket IS är belagt med dödsstraff i Syrien. Även utländska IS-terrorister som har tillfångatagits kommer att ställas inför terrorist-domstolen.

Amnesty International säger, att tusentals tillfångatagna terrorister redan har avrättats. Lika många skall ha dött av tortyr och svält. Fler än 10.000 militanta islamister hålls i fångenskap i Syrien. Därav 2.000 från utlandet.

Assads klargörande gjordes i en intervju med det franska magasinet Paris Match.

Syrien har nu tagit över flera av de kurdiska styrkornas fångläger, sedan USA drog sig tillbaka och kurderna istället sökte skydd från turkarna hos rysk-syriska styrkor. Där kommer hädanefter syrisk lag att gälla och terroristerna behandlas i enlighet med den.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!