Svenska gränsen: Fritt fram för människor, vapen och droger

Svenska gränsen: Fritt fram för människor, vapen och droger

Tom Setterwall från Ystad, före detta säkerhetschef, säkerhetsskyddschef och räddningschef, skriver i en insändare publicerad i DN Åsikt, att det fullständigt saknas gränskontroll i Sverige. Till skillnad mot Storbritannien, Nederländerna och Tyskland. Här återgiven:

Annons

’For till Storbritannien för att köra hem en bil jag köpt. Ditresan började med passkontroll för att komma in i Danmark. På Kastrup var det passkontroll igen för att komma till flygplatsgaten.

Framme på flygplatsen Stan­sted utanför London fick jag visa passet för inresa i Storbritannien. Hämtade bilen och körde till färjan i Harwich där pass kontrollerades, samt att bilen genomsöktes.

Väl framme i Rotterdam i Nederländerna var det dags att visa passet igen innan jag gav mig ut på motorvägen norrut. Samma sak upprepades på färjan i tyska Travemünde.

När jag körde iland i Malmö kan jag konstatera att det var ’fritt blås’ in i landet. Inte en kontroll, inte en uniformerad tulltjänsteman, ingen polis, ingen passkontroll, ingenting!

Många undrar varför inflödet av människor, droger och vapen är så stort till Sverige. Jag är inte en av dem.

Tom Setterwall’

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!