De gamla fick flytta ut – nu flyttar migranterna in

De gamla fick flytta ut – nu flyttar migranterna in

Nu fylls ’Dianagården’ i Hjorthagen, norra Stockholm, med migranter. Detta sedan äldreboendet har stängts, trots hård kritik. På måndagen flyttade de första boende in och gården kommer att fyllas på under den närmaste tiden. Det skriver Östermalm Direkt. 

Annons

Från början var det tänkt, att de boende skulle flytta in i september. Men det har behövts vissa justeringar i byggnaden. Enligt planen skall boendet senare återgå till de äldre, som nu har fått flytta på sig för migranter.

’Jag är inte helt hundra på siffran men det flyttade in ett tiotal igår.’ Det säger Linnéa Lundbäck på Östermalms stadsdelsförvaltning.

Under de närmaste veckorna kommer nu boendets 48 lägenheter att fyllas med ensamstående migranter. Planen är att enrollera volontärer samt att förvaltningen tillsammans med föreningen Goda grannar bjuder in till ett julmingel på Dianagården. Inget datum är dock satt.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!