Greta Thunbergs revolutionära kompisar

Greta Thunbergs revolutionära kompisar

Först gastade vänsteraktivisterna om ’flyktingar’ och öppna hjärtan och rivna gränser. Sedan förlorade de den debatten – eftersom det blev uppenbart för alla hur fel de hade. Nu har de kapat miljödebatten. Och de använder Greta Thunberg som frontfigur.

Annons

Men till slut blir även de mest ’fina’ aktivister tagna med byxorna nere.

För en tid sedan skrevs det mycket om Greta Thunberg och hennes militanta aktivistvänner. Nu går de öppet ut och skriker om att ’kolonialism’, ’rasism’ och ’patriarkala system’ hänger ihop. För detta är omstörtande revolutionärer. Inga miljövänner. Och man deklarerar tydligt sina avsikter:

’That action must be powerful and wide-ranging. After all, the climate crisis is not just about the environment. It is a crisis of human rights, of justice, and of political will. Colonial, racist, and patriarchal systems of oppression have created and fueled it. We need to dismantle them all. Our political leaders can no longer shirk their responsibilities.’

Det här rör dig om omstörtande krafter som hugger på de frågor, där de hoppas få med sig så många som möjligt. Klimatfrågan är en sådan. Märk väl att de militanta riktar in sig på USA och Västeuropa. Inte på Ryssland, Kina och Tredje världen.

Föräldrarna till dessa samhällsomstörtande gaphalsar engagerade sig i fredsrörelsen på 1980-talet – och sprang Sovjetunionens ärenden.

Därför gör var och en, som verkligen är intresserad av miljön, klokt i att välja bort de militanta aktivisterna och mana vetenskapen – den riktiga vetenskapen – att återta befälet över miljöfrågorna.

Christopher Jarnvall

Annons

 

För den som ytterligare vill förkovra sig kring detta:

https://www.project-syndicate.org/commentary/climate-strikes-un-conference-madrid-by-greta-thunberg-et-al-2019-11

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!