Vintern kommer – polisen varnar för jacktjuvar

Vintern kommer – polisen varnar för jacktjuvar

Kläder, smycken, klockor, mobiltelefoner… Detta är numera byte för unga rånare som i gäng går på ensamma barn och tonåringar, misshandlar och stjäl. Nu ökar framför allt stölderna av märkesjackor, när kylan kommer.

Annons

’Vinterjackor är lovliga byten under de kalla månaderna.’ Det säger Henrik Garzon på Farstapolisen till Mitti.se. Enligt Farstapolisen ökar rånen generellt sett under vintertid och det är speciellt rån mot unga, med nya vinterjackor, som sticker ut i statistiken.

’Under sommartid är det ljust när ungdomar går till och från skolan men under vintern får rånare mörkrets hjälp. Vi ser även rånökningar i samband med större evenemang där unga deltar’, fortsätter Henrik Garzon.

Utöver vinterjackor sägs även mobiltelefoner och AirPods vara särskilt stöldbegärliga. Polisen uppmanar också föräldrar att märka upp sina barns kläder och att omedelbart anmäla rån, som har skett.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!