Robert Aschberg trakasserar frilansjournalists fru

Robert Aschberg trakasserar frilansjournalists fru

I ett Facebookinlägg har frilansjournalisten Joakim Lamotte redogjort för Robert Aschbergs arbetsmetoder för att få Lamotte att ställa upp i TV3s program Trolljägarna.

Annons

Lamotte förklarar i sitt inlägg på Facebook att TV3 under flera månader försökt få honom att medverka i programmet Trolljägarna. Anledningen beror på olämpliga kommentarer som någon eller några har skrivit i kommentarsfältet till de många Facebookinlägg som Lamotte gör. Lamotte har hundratusentals följare och hans inlägg når lika många.

Lamotte motiverar varför han inte vill ställa upp i Trolljägarna med att han aldrig raderar kommentarer eftersom han inte anser att det är hans uppgift. Om någon skriver något olagligt är det ett polisärende, menar Lamotte, även om han själv aldrig har sett något sådant i sitt kommentarsfält. Samtidigt vill han inte censurera människors åsikter.

Lamotte anser att Trolljägarna använder sig av tvivelaktiga metoder när de ger sig på pensionärer som skrivit olämpliga saker på nätet. Lamotte menar att journalister istället ska granska makten och sparka uppåt i stället för nedåt.

Lamotte har framfört sitt motkrav till Trolljägarna, att ska han ställa upp på en intervju med Robert Aschberg, ska intervjun vara direktsänd så att intervjun i efterhand inte kan klippas ihop på deras villkor.

Då man inte har lyckats få Lamotte att gå med på en bandad intervju har Aschberg passerat alla gränser, då Aschberg nu alltså har ringt Lamottes fru på hennes jobb. Lamotte menar att detta är helt oacceptabelt och uppmanar sina många tusentals följare att själva ta kontakt med Aschberg och ifrågasätta hans högst tvivelaktiga metoder.

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!