Så kan vi helt enkelt inte ha det!!!

Så kan vi helt enkelt inte ha det!!!

Vi återkommer ständigt till denna fråga: Migration och integration. Det kan verka tjatigt, men utan ordning och reda i landet kommer vi att backa – i bästa fall bara lyckas stå och stampa. Vissa kommer att jobba och slita, allt fler kommer att leva på andras arbete.

Annons

Så kan vi helt enkelt inte ha det.

Det så kallade ’utanförskapet’ är Sveriges stora problem – och skälet är en alltför stor och snabb invandring och en totalt misslyckad integration.

Det är få om ens någon som ger betyget ’mycket bra’ till den svenska integrationspolitiken. Det visar undersökningar. Åtta av tio svenskar anser också att politikerna har tappat greppet, att de inte är vuxna att klara situationen.

Tyvärr har nog 80 procent faktiskt också helt rätt.

Tidigare regeringar har satt igång en experimentpolitik, som var dömd att misslyckas redan från början. Många såg det. Många förstod också vad resultatet skulle bli.

Stefan Löfven såg det däremot inte. Märkligt nog.

Frågan är om Fredrik Reinfeldt inte heller såg det – eller om han med berått mod öppnade gränser och hjärtan och våra plånböcker för att sänka Sverige – framför allt arbetsmarknaden – i ett migrationskaos. En del menar, att det var så.

Annons

Maken till hänsynslöshet får man i så fall leta efter!

Vi kan klandra oss själva för att vi har misslyckats och för att situationen har hamnat utanför vår kontroll. Det hade varit enkelt att göra lagarna ändamålsenliga och ställa krav. Det gjorde inte våra företrädare. Istället var de naiva. Och erkände det!

Men den som kommer hit har också ett eget ansvar. De allra flesta invandrare som har kommit till Sverige sedan historien började, har blivit hyggliga och strävsamma medborgare som integrerats och så småningom assimilerats. Det är alltså inte omöjligt och inte på något sätt ’kränkande’.

Det räcker med att fråga allt från italienare, greker, serber, kroater, bosnier, iranier, syrianer… Det är människor som i de allra flesta fall har integrerats mycket väl i Sverige och blivit en del av vårt land. Det går alltså!

Vi måste lösa detta, annars kommer Sverige att slitas sönder. Vi kommer att tappa ännu mer styrfart och de som har andra ambitioner än att få stå tillbaka – samtidigt som de avkrävs enorma skattebelopp – kommer att tröttna och flytta.

Då är Sverige slut.

Så enkelt är det.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!