’Sverige skulle behöva dubblad invandring’

’Sverige skulle behöva dubblad invandring’

’Sverige skulle behöva dubblad invandring’. Det tycker LO-ekonomen Sandro Scocco. Och ’papegojan’ Anders Lindberg på Aftonbladet hänger på. Och sedan är debatten igång på sociala media. 

Annons

Men vad behöver Sverige? Egentligen?

Jo, vi kanske behöver dubblad invandring. Det är nog så. Rent demografiskt. Annars måste vi börja skaffa minst tre, fyra barn per familj. För att få ordning på befolkningspyramiden. Så i sak finns möjligen inget att invända. Utom då, att Scocco tillhör gänget som berättar sagor om hur oerhört lönsam invandringen har varit.

Det har den inte. Det finns betydligt mer vederhäftiga källor än LO-ekonomen Scocco som visar på motsatsen.

Sverige behöver människor som jobbar och bygger på Sverige. Vårt land behöver också en hyggligt homogen befolkning som – även om de inte tillber Gud på samma sätt – i alla fall har samma uppfattning om hur land och rike och samhälle bör byggas. Idag spretar det åt alla håll.

Det går inte att tro, att man skall kunna hålla ihop ett land eller en befolkning, om alla tillåts agera precis som de vill och bygga upp parallellsamhällen, där gängledare eller imamer styr.

Sverige behöver definitivt heller inte fylla på med nya åldringar som kommer hit med stora vårdbehov och lyfter garantipension från dag ett.

Sverige behöver inte analfabeter från MENA som fyller avfolkningskommuner, aldrig kommer att bidra till BNP och från första dagen i Sverige till döden inträffar belastar socialförsäkringssystemet.

Annons

Sverige behöver inte gettofamiljer som skaffar tio barn som andra får försörja. Barn som ofta tidigt hamnar i kriminalitet. Det är inte så man bygger ett land. Varken vårt eller något annat.

Det kommer allt fler undersökningar som visar den definitiva motsatsen till att det numera totalt sett skulle finnas ett uns av lönsamhet i invandringen. Vi lär se ännu fler, när en presentation av fakta inte längre automatiskt innebär ’’rasiststämpel’.

Så även om Scocco och papegojan Lindberg rent matematiskt har rätt, missar de hela integrationsbiten. Den är svårast, men också avgörande. Folk av deras art har trott att den löser sig av sig själv. Det gör den inte. Det ser vi dagligen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!