’Inte ställa grupp mot grupp…’

’Inte ställa grupp mot grupp…’

Ingrid Tallinger i Landskrona är 95 år men får ingen plats på äldreboende trots problem med hörsel, syn och rörlighet. ’Nu orkar jag inte mer’, säger hon. Men tre gånger har omsorgsnämnden i Landskrona sagt nej.

Annons

’Det är många gamla som tar livet av sig för att de ska slippa genomgå detta’. Det säger Ingrid Tallinger.

Tallinger har arbetat som sjuksköterska i hela sitt liv och klarat sig på egen hand. Ingrid Tallinger, hon fyller 96 år på julafton och är pigg i huvudet, men känner att kroppen håller på att lägga av…

Det kan vi läsa i Helsingborgs Dagblad. Men egentligen förstår vi nog precis vad det handlar om. Varför Ingrid Tallinger inte får plats på ett äldreboende.

Vi var många som berättade om vad som skulle komma att ske, när Sverige översköljdes av migranter för några år sedan. Stora delar av samhällsmaskineriet anpassades plötsligt efter hundratusentals migranter som behövde kost och logi, vård, skola om omsorg.

De gamla sattes snart på undantag. De fick maka på sig för alla migranter som kom hit och som snart också fick börja plocka hit sina anhöriga. Vi var många som såg detta tidigt. Och fick en och annan amper kommentar om att ’inte ställa grupp mot grupp’.

Det hjälpte inte att vi pedagogiskt försökte förklara: ’Vi har en pengapåse och den räcker inte till att ge allt åt alla’. Politik är att prioritera. Men det gick liksom inte in hos vänstern och de ’fina’ liberala människor som hyllade öppna hjärtan och öppna gränser.

Och en del – som Advokatsamfundets Anne Ramberg stack inte under stol med vad de tyckte: Migranterna först, de gamla fick maka på sig.

Annons

Nu ser vi resultatet. Gamla människor som inte orkar längre får avslag, när de behöver mer hjälp i tillvaron. Äldreboendena är på obestämd tid utrymda till förmån för migranter.

De gamla som slitit för Sverige ett helt liv sparkades ut till förmån för de nya, som aldrig hade lyft ett finger för vårt land och vårt välstånd. Bara kunde ta emot av våra upparbetade tillgångar.

Nej, resurserna är på upphällningen. En åldrande befolkning gör sitt till. Men på det lades hundratusentals nya migranter. Man blir bedrövad, arg, ledsen över att det inte finns plats för dem som har jobbat hårt ett helt liv men nu behöver stöd i tillvaron.

Och när allt kommer omkring, gjorde vi ju precis detta: Ställde grupp mot grupp. Och sparkade ut de gamla som slitit för Sverige.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!