Fånga in, handboja, bura in!!!

Fånga in, handboja, bura in!!!

Två dagar av kravaller i Trollhättans eget problemområde Kronogården verkar inte vara någon fjäder i hatten för svensk dialogpolis. Hur svårt kan det vara att återställa ordningen?!

Annons

Trettio, fyrtio ’ungdomar’ (gissa vem som betalar deras uppehälle) kastade bangers, smällde av fyrverkeripjäser och förstörde polisbilar. Och polisen verkar ha gått som förlorare ur slaget.

Polisen, som vi skattebetalare bekostar, är en väsentlig del av samhällskontraktet. Polisen finns för att vi andra skall slippa ta till våld och försvara oss själva mot tjuvar och banditer. Polisen skall alltså se till att vanligt, hyggligt folk bl a slipper stå ut med den här typen av kravaller.

Vanligen vet polisen vilka ligisterna är. Det är inte första gången de ställer till det. Det handlar om tjuvar, knarklangare, våldsmän, möjligen en och annan mördare, som går fria i samhället och kan fortsätta sin nedbrytande verksamhet.

Jo, lagarna är tandlösa och trots att polisen haffar buset gång på gång, är banditerna ute igen efter några timmar. De kan fortsätta stjäla, misshandla, sälja knark eller vad de nu sysslar med. Det är riksdagens fel, inte polisens.

Vi skall inte ha det så här! Lagarna måste skärpas!

Polisen kan dock göra en hel del. Som att återta territoriet! Hur svårt kan det vara när man har våldsmonopol?!

Lösningen på dessa kravaller är klassiskt enkel: Fånga in, sätt på handbojor, bura in! Om det så bara handlar om några timmar… Den som är inlåst kan inte ställa till problem. Så simpelt är det!

Annons

Så vad väntar vi på, ’farbror Blå’?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!