Annons

Grön taffel och en god Pinot Noir

Grön taffel och en god Pinot Noir

Julen är ju inte över än, men det mesta av den tunga julmaten är kanske aväten och framåt mellandagarna kan det vara gott med något litet lättare att äta. Kanske något vegetariskt? Med ett gott vitt vin till eller ett lättare rödvin…

Annons

Som inbiten jägare gillar jag förstås att plocka fram en rejäl köttbit och tillreda – med en smaklig Cabernet Sauvignon eller något liknande kraftfullt. Men ikväll får vi gäster, en av dem är vegetarian, så vi hittar på något annat än stekta änder eller rådjur.

Färsk pasta är en höjdare och det finns flera goda vinalternativ till. Vi kör litet pasta med soltorkade tomater, varvar den med pasta med ost till och har litet tryffelolja på. Och litet annat gott. En annan kväll hade jag kombinerat med ett par andbröst, men inte denna afton.

Däremot tar jag fram samma vin. Det finns litet olika att välja på, men jag tycker att en relativt smakfull Pinot Noir från Kalifornien blir perfekt. Det kan vara vinet på bilden (en av Systembolagets höjdare, tycker jag) eller något annan liknande. Jag tänker exempelvis på Irony.

Dessa drycker kostar inte skjortan men är mycket bra viner. Kring 130-140 kronor.

Sedan är det bara att garnera med ännu mer soltorkade tomater och förstås parmesanost, litet pesto – så är det bara att njuta! Det är gott med litet omväxling i kosten. Pasta och tomater känns på tredjedagen faktiskt bättre än sill, Jansson och prinskorv…

Och jag lovar er att vinet får godkänt till maten! Smaklig spis!

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!