Vad är problemet med slöjförbudet?!

Vad är problemet med slöjförbudet?!

Vad är problemet med slöjförbudet?! Om en myndig, vuxen kvinna väljer att bära slöja, må det vara hänt. Men det finns ingen anledning att sexualisera barn genom att tvinga dem att bära slöja. Inse detta – och sluta med alla krystade kommentarer om ’individens frihet’ och annat för sammanhanget helt irrelevant!

Annons

Under hösten sade Moderaterna äntligen ’nej’ till att tvinga på små skolflickor en slöja. Då hade debatten pågått i flera år internt. Frågan var uppenbarligen väldigt, väldigt känslig. Varför, kan man egentligen undra.

Slöjan på kvinnor har blivit en symbol för vänstern i armkrok med islamister snarare än för muslimer i allmänhet. Vanliga, sansade, integrerade muslimer som NB Nyhetsbyrån har talat med, ser absolut inget behov av att täcka sina små döttrars huvuden. ’När man är vuxen kan man välja själv – när man är barn har man rätt att slippa,’ som någon sade.

Ändå är detta tydligen en stridsfråga. Men då sannolikt inte för ’vanliga’ muslimer, utan för islamister. Gänget som vill bygga ett samhälle i samhället och helst införa sharia-lagar. Malmös unga muslimer skall nu därför manifestera den 13 januari i Skurup mot slöjförbudet på skolflickor i kommunen.

Samtidigt stänger Iran av en av sina bästa kvinnliga schackspelare från att tävla för landet. Orsak: Hon vägrar att bära slöja utomlands. När hon däremot kommer hem till Iran måste dock slöjan bäras – annars väntar straff.

Hur i all världen kan man ens komma på att driva frågan om att tvinga slöjan på småflickor?! Och samtidigt skrika om ’mänskliga rättigheter’?! I Sverige?! Som skall stå upp för människans fri- och rättigheter!!

Och vips kommer någon grötmyndig ’historiker’ och påtalar att europeiska kvinnor minsann också bar slöja en gång i tiden. Jo visst – under medeltiden! Eller att sjal var legio på bondkvinnor i Sverige. Så sant – fram till 1800-talet. Men ingen fängslades om hon tog av sig huvudduken…

Nu är vi tjugo år in på 2000-talet. Sluta med allt trams om allas rätt att förtrycka precis vem de vill. I synnerhet barnen. Vi måste ha kurage nog i det sekulära Sverige att säga ’nej’ till tvång av kvinnor och sexualisering av barn. För det är vad detta faktiskt handlar om!!!

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!