Polisen skall vara polisen!

Polisen skall vara polisen!

Nu skall polisen på Järvafältet gå på kurs. För att lära sig bli litet snällare och hyggligare mot buset i Tensta och Rinkeby. Kaffe och bullar räckte inte för att slippa sten mot blåljuspersonalen. Nej, nu måste man djuploda litet och psykologisera.

Annons

’Vi vill att alla poliser skall känna, att människor som bor i området är människor med egna drömmar och mål. Vi vill inte att polisen skall se människor som problem eller personer som ställer till med besvär.’

Det är Niklas Andersson, polischef i Järva, som säger detta.

Men jisses! Nu har det slagit rejält slint i polisledningen!! Vilket utpräglat snömos!!!

Självklart skall polisen inte trakassera människor utan skäl. Självklart skall polisen behandla folk med respekt. Men att som nu – gå på busets tramsande om ’trakasserier’ – är nära nog ett brott mot det uppdrag vi skattebetalande medborgare har givit polisen.

Polisen skall vara polisen. Polisen skall hålla ordning och låsa in dem som hotar andra människor till liv, lem och egendom. Det är polisens  uppgift. Inte att fundera kring vad knarklangande slynglar har för ’drömmar och mål’.

Lägg ned! Gå inte på det där tramset som vänstern jamsar omkring med och som PR-förslagna ligister – försatt inte säga ’konsulter’ som vill att polisen skall gå la-la-la-kurser – snabbt plockar upp: ’Unga, frustrerade män…’

Polisen skall ge blanka fasen i huliganernas drömmar och mål och se till att låsa in buset så att hederligt folks drömmar och mål inte äventyras eller slås i spillror. Så att kvinnor slipper bli våldtagna, så att affärsidkarna slipper rånas och får slå igen, så att bilen inte är uppeldad på morgonen när man skall till jobbet.

Annons

Det är polisens uppgift.

Och avslutningsvis, som en klok skribent skrev apropå kravallerna i Trollhättan och ligisternas jiddrande om att polisen hela tiden trakasserar dem: ’Polisen stör inte killarna med böcker i ryggsäcken…’

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!