Sverige har blivit ett migrationspolitiskt experiment i kaos

Sverige har blivit ett migrationspolitiskt experiment i kaos

Under många år fanns varnande röster – utan att någon lyssnade. Varningsklockorna avfärdades som ’bruna’, ’rasistiska’ eller ’främlingsfientliga’. Nu har varningsrösterna fått rätt. Sverige är ett land i begynnande kaos, som inte klarar mer av den massinvandring vi hittills sett.

Annons

’Invandring utan ekonomisk och social integration leder visserligen till ökad BNP, men det sociala priset blir högt.’ Det skriver nationalekonomerna Assar Lindbeck och Mats Persson vid Stockholms universitet på DN-debatt.

Lindbeck har länge varnat för ett migrationshaveri. Han och Persson utvecklar:

’Den stora invandringen har skapat ett segregerat Sverige utan homogen befolkning. Vårt samhälle är illa rustat för att hantera fortsatt stora invandrarströmmar. Nu krävs dyra och politiskt smärtsamma reformer av bostadsmarknad, arbetsmarknad, rättsväsende och skola…’

Sverige är uppbyggt efter helt andra förutsättningar. Vi har en genomgripande lagstiftning som förutsätter såväl en samsyn på samhället och dess funktioner som att alla agerar därefter. Numera ser vi ständiga krockar mellan verkligheten och lagen. Det håller inte och det håller på att stjälpa vårt land.

Migrationsutopister som Annie Lööf, delar av Moderaterna och KD – eller i stort sett hela vänstern – har bidragit till att skapa det kaos vi har i Sverige. Det här är ett libertarianskt experiment av stora mått och den typen av experiment misslyckas i regel, eftersom de är helt och hållet teoretiska och saknar de praktiska koefficienterna.

Detta har inget som helst – det är viktigt att understryka – att göra med människors ursprung i sig. Vi har genom åren tagit emot invandrare som på ett utmärkt sätt har tagit till sig Sverige och blivit mer ’svenska’ än de flesta andra. Människor som bygger på Sverige och idag ofta är de mest högljudda kritikerna av vår bristande integrationspolitik.

Haveriet är starkt kopplat till bristen på integration, till våra bristfälliga kravspecifikationer i kombination med en ovilja eller oförmåga att ta till sig svenska lagar och regler och bli en del av vårt samhälle.

Annons

Det vi har skapat på några decennier genom en omfattande och närmast villkorslös migration från framför allt Mellanöstern och Afrika är ett nytt Libanon. En krutdurk som numera dagligen visar tendenser att explodera.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!