Den totalitära klimatrörelsen tål inte granskning

Den totalitära klimatrörelsen tål inte granskning

Så fick den militanta vänster, som har tagit över klimatrörelsen, tyst på miljöjournalisten Erika Bjerström. Hon hade fräckheten att – precis som många av oss andra – genomskåda den ofta militanta vänster som ligger bakom Greta Thunberg.

Annons

SVT-korrespondenten Erika Bjerström har vid flera tillfällen konstaterat, att Greta Thunbergs miljökamp har fått en prägel av vänsterpopulism. Det har förstås fått aktivisterna att gå i taket. Trots att det stämmer. Påhoppen på Bjerström har blivit fler och grövre. Nu lämnar hon Twitter. Detta enligt Expressen.

Erika Bjerström skriver: ’På Twitter anklagas jag, efter 37 år som folkbildande miljöjournalist, vara nazist, klimatförnekare, köpt av oljebolagen. Ovärdigt. Hej då Twitter’.

Bjerström vågade skriva sanningen vid ett par tillfällen och med ens blev hon överöst av aktivistvänsterns hat. För detta är – tyvärr – klimataktivismens rätta ansikte.

Greta Thunberg började med att strikt hänvisa till forskningen, men under slutet av året har hon blivit allt mer politisk och använt en alltmer klassisk vänsterretorik. Och i och med att hon avfärdar alla politiker, hela näringslivet och deras försök och det arbete som ändå pågår här och där för att få ner utsläppen, så är hennes budskap utan hopp. Det konstaterade Erika Bjerström – och det var förstås inte populärt.

Greta Thunberg begriper nog inte själv hur manipulerad hon blir av klimatlobbyisterna som backar upp henne. Hon verkar inte förstå innebörden av det hon säger.

’Jag blir ibland kallad ’politisk’. Men jag har aldrig stöttat något politiskt parti, någon politiker eller ideologi. Jag kommunicerar forskning och riskerna kring att misslyckas med att agera på den…’ Det skrev Thunberg på Instagram.

Men det har inte stannat vid detta. De tal man uppenbarligen har satt i händerna på Thunberg är fulla av klassisk vänsterretorik kring västvärldens skuld, kolonialism och andra värdeladdningar.

Annons

Det är mycket möjligt, att Greta Thunberg inte förstår vilka krafter som puffar runt henne. Inte förstår innebörden i det hon läser upp. Det är inte hennes fel. Hon är inte ens myndig. Men det visar faran i att lämna fältet fritt för en tonårstös med en svans av militant vänster, som inte tål granskning.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!