Jättebranden i Stavanger startade i äldre bil

Jättebranden i Stavanger startade i äldre bil

Ett parkeringshus vid flygplatsen i Stavanger i Norge har delvis rasat ihop efter en våldsam brand, som startade i en äldre bil. Under tisdagskvällen var branden ännu inte under kontroll. Mer än 300 bilar har totalförstörts enligt uppgift. AB och TT skriver.

Annons

’En mindre del av parkeringshuset har kollapsat. Det finns också uppgifter om att hela anläggningen kan braka ihop, men det är svårt att bedöma om konstruktionen håller.’ Det, sade det ansvarige polisbefälet Victor Fenne-Jensen till den norska nyhetsbyrån NTB.

Totalt fanns omkring 3.000 parkeringsplatser i byggnaden och enligt NRK var huset i stort sett fullbelagt. Det brinner på flera våningar och räddningstjänstens personal har på grund av rasrisken tvingats dra sig tillbaka från parkeringshuset.

Flygtrafiken stoppades på tisdageftermiddagen, när branden bröt ut. Stoppet berör samtliga avgångar och ankomster och det är oklart när flyget kan återupptas. Vid 17.30-tiden meddelade polisen, att gäster vid ett hotell som ligger invid parkeringshuset har evakuerats.

Ingen människa uppges dock ha skadats i samband med branden, som skall ha startat runt 15.30.

Enligt ursprungliga uppgifter skall branden ha startat i en elbil. Detta stämmer dock inte. Enligt polisen och norska Verdens Gang handlade det om en äldre dieselbil.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!