Ungern förstärker gränsskyddet mot migranter

Ungern förstärker gränsskyddet mot migranter

Den ungerska regeringen avser att fördubbla antalet patrullerande militärer vid gränsen ’i ljuset av att man kommer att se ett ökat tryck av migranter’. Det deklarerades vid en presskonferens på söndagen.

Under 2019 noterades runt 3.300 illegala migranter i landet – närmast en tiodubbling mot hur det har varit tidigare. Bara sedan 2018 har mängden ökar 2,6 gånger. Myndigheterna räknar med att siffran kommer att öka även framöver. Det skriver Hungary Today.

Man kommer att kraftigt förstärka gränsskyddet och låta denna förstärkning bestå så länge den behövs. Även helikoptrar har satts in. Just i december och kring nyår har pressen av illegala migranter varit särskilt hög.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!