Australien: Över 180 personer gripna för att ha anlagt bränder

Australien: Över 180 personer gripna för att ha anlagt bränder

På Twitter skriver Seven News Sydney att polisen nu arbetar utifrån premissen att det är anlagda bränder som orsakat de omfattande skogsbränder som härjar i Australien. En specialgrupp kommer utreda huruvida bränderna anlades medvetet och ställa ansvariga inför rätta.
_______________________________________________________________

Annons

I delstaten New South Wales, den delstat som drabbats hårdast av de våldsamma skogsbränderna, har över 180 personer gripits för brandrelaterade brott sen början av november. Det skriver ABC News. 24 av dem anklagas för att ha anlagt bränder.

53 personer anklagas för att ha brutit mot eldningsförbudet, och 47 personer för att ha kastat glödande tändstickor och cigaretter på marken. I 24 av fallen misstänks personerna för att medvetet ha anlagt bränder.

ABC News skriver att anlägga en skogsbrand eller agera ovarsamt och orsaka att en brand sprids kan ge upp till 21 år i fängelse i Australien.

Bränderna har hittills kostat 25 människor livet och tvingat hundratals att fly från sina hem.

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!