Polisen: De flesta klarar sig bra på tre, fyra identiteter

Polisen: De flesta klarar sig bra på tre, fyra identiteter

I kriminella kretsar är det inte ovanligt, att man uppger en ny identitet för varje land man kommer till. Det understryker gränspolisen Christian Frödén till SVT. Detta efter rapporteringen om att en 18-årig (eller äldre) rånare i Stockholm hade uppgivit sju olika identiteter.

Frödén är bekant med det aktuella fallet. Han menar, att det inte är ovanligt med så många identiteter bland dem som är ’oerhört brottsaktiva’.

’De flesta kanske klarar sig på tre-fyra identiteter.’ Det säger Christian Frödén. Han tillägger, att brottslingarna utnyttjar att svenska myndigheter ibland inte kan samarbeta med myndigheter i andra länder.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!