Annons

DN vinklade slöj-demonstrationen i Skurup

DN vinklade slöj-demonstrationen i Skurup

Den 13 januari genomförde Malmös Unga Muslimer en demonstration i Skurup. Man protesterade mot det slöjförbud, som en majoritet i kommunen har beslutat om rörande skolor och förskolor. DN rapporterade och ägnade hela inslaget åt att intervjua en representant för Malmös Unga Muslimer.

Annons

Den Malmöbaserade organisationen hade bussat in cirka 50 demonstranter från Malmö till Skurup. Totalt handlade det, enligt polisen om 150 demonstranter. Det var även ett antal motdemonstranter på plats. De kom dockningen till tals i DN-inslaget.

De unga muslimerna tycker, att slöjförbudet strider mot de mänskliga rättigheterna. De tycker också, sade deras talesperson, att det drivs rasistisk politik i Sverige samt att denna typ av beslut ’skapar utanförskap’.

Skolorna i Skurup säger, enligt DN, att de kommer ignorera det demokratiskt fattade beslutet och inte se till att det efterlevs.

Christopher Jarnvall

Manifestation mot beslutet att inför slöjförbud

Manifestation mot beslutet att inför slöjförbud i Skurups skolor och förskolor.

Posted by Dagens Nyheter on Monday, January 13, 2020

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!