Vansinnesförare som misstänks för 200 brott bakom dödsolycka

Vansinnesförare som misstänks för 200 brott bakom dödsolycka

Natten mellan måndag och tisdag pågick en polisjakt i Södra Stockholm. Bilen hade vägrat stanna på polisens tecken och man tog därför upp jakten på den 20-åriga föraren i bilen. Under jakten märkte man att bilen var stulen. 20-åringen är sen tidigare känd av polisen för flera brott kopplade till vansinnesfärder. Det skriver expressen.

Annons

Bilen krockade senare med två andra bilar i en korsningen Örbyleden/Grycksbovägen till följd av att en medelålders man dog och ytterligare två personer skadades allvarligt.

Föraren i den stulna bilen är en känd vansinnesförare som enligt SVT:s Uppdrag Granskning varit misstänkt för 200 brott, och han släpptes ur fängelset så sent som i oktober förra året enligt dokument som Expressen tagit del av. Han hade då avtjänat drygt ett år i fängelse, efter att i hovrätten ha dömts för två rån, två grova stölder och grovt häleri vid tre tillfällen. Mannen är nu villkorligt frigiven.

När den 20-åriga mannen var 15 år stal han en sportbil och körde i 229 kilometer i timmen på en 80-väg. Polisen valde då att avsluta biljakten på grund av att det blev för farligt. Det rapporterar Uppdrag granskning.

I samband med kraschen började en bil brinna. Polisen säger satt den misstänkte satt i den brinnande bilen och fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Föraren av den förföljda bilen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död, säger Per Fahlström.

Bland brottsrubriceringarna finns även olovligt brukande, alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Andreas Swedberg

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!