Veckans våld – eller ett kaotiskt kungarike…

Veckans våld – eller ett kaotiskt kungarike…

Vi ’fredsskadade’ svenskar fick ett snabbt uppvaknande. Från att i några decennier ha njutit frukterna av århundraden av hårt arbete, delade vi generöst ut resultatet och hamnade på en inbördeskrigsliknande nivå som liknar Mexikos. Där sprängningar och skjutningar är vardag.

Annons

Och statsministern ändrade på ett år sin karakteristik av Sverige från ’ett av världens säkraste länder’ till ’hyfsat säkert’.

Från att ha kunnat låta våra döttrar och söner vara ute på kvällarna, förvissade om att de skulle komma hem, är vi idag livrädda för att de skall bli våldtagna eller rånade eller – än värre – mördade. Vi ser ju att det händer. Till och med barn rånas…

I veckan har det fortsatt: Våld, brinnande bilar, kidnappningar, rån, ett par ihjälskjutna…

Bara inledningsvis i helgen skedde två s k skjutningar på ett par bensinmackar söder om Stockholm. Med dödlig utgång. Ett par uppgörelser mellan kriminella, kanske. Och folk som bara skulle tanka bilen hamnade i skottlinjen.

I veckan såg vi en rätt uppgiven rikspolischef, som vill ha förstärkning från Försvarsmakten. En tanke som tidigare har varit uppe hos Malmöpolisen, men som avfärdats av politikerna. Samma politiker som genom sin ignorans och bristande förmåga har försatt vårt land i det kaos vi nu genomlider.

Är man konspiratoriskt lagd, kan man se den lille filuren och f d punkrockaren Dan Eliasson, MSB:s chef, bakom RPC:s tankegångar om hjälp från försvaret. Det skulle i förlängningen kunna innebära ’gråzonsproblematik’, ett samhälle där det råder undantagstillstånd, där valen skjuts på framtiden och där vi i värsta fall kommer att få leva i en vänsterdiktatur.

Jo, kanske.

Annons

På denna ledarsida är vi dock mer benägna att tro att det hela är rätt oplanerat. Man hade en luddig tanke med öppna gränser, ’humanitär stormakt’ och migration. Och Gud vet vad… Det gick över styr. Och nu ropar den underdimensionerade polismakten på hjälp från försvaret!

Politikerna duckar visserligen, men – märkte vi i Sälen – är inte längre helt främmande för tanken.

Men Löfven och hans kolleger hukar under tiden i ett hörn, allt medan Sverige faller samman. Någon miljöpartist tycker att vi skall tvångsenrollera våra barn i integrationsexperimentet… ’Ingen såg det komma’.

Och vi, som fortfarande jobbar och sliter, förväntas fortsätta att hålla Sverige på rätt köl och betala in pengar till statskassan för att få… Ja, vaddå…???

#Vadfanfårjagförpengarna?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!